Inbraakmeldsystemen

NBA Beveiligingstechniek is de beveiligingsspecialist voor bedrijf en particulier. Elk systeem wordt afgestemd op de eisen van de klant, zonder het beveiligingsplan uit het oog te verliezen. Ons doel is het leveren van een optimale beveiliging, een nette aanleg van de componenten en een glasheldere uitleg over de (eenvoudige) werking van het systeem.

Centrale UNii

Als hart van het systeem hebben wij gekozen voor de UNii centrale. Dit uiterst betrouwbare Nederlands product staat garant voor een zeer eenvoudige bediening en maximale mogelijkheden. Het bedienpaneel is voorzien van een zeer helder display en is leverbaar in een witte of zwarte uitvoering. Ook is er een versie met ingebouwde kaartlezer om de bediening nog eenvoudiger te maken. Daarnaast is het systeem te bedienen middels de MySmartcontrol app op uw smartphone. Op de telefoon zullen tevens de meldingen van het systeem binnenkomen. De centrale is configureerbaar in diverse uitvoeringen. (maximaal ruim 500 ingangen). In de centrale zijn draadloze en bedrade detektoren te combineren. Op deze wijze kan er een ideale mix worden gemaakt tussen standaard, bedrade detektoren en draadloze detektoren, daar waar bekabeling geen optie is.

Het bedienpaneel

Voor de bediening van het systeem, zal er minimaal 1 bedienpaneel worden aangelegd. Dit bedienpaneel is uitgevoerd met een LC-display, zodat U op een overzichtelijke manier het systeem kunt bedienen. Op elke centrale kunnen ten minste 4 bedienpanelen worden aangesloten. Voor de kaartbediening is er een bedienpaneel met ingebouwde kaartlezer  leverbaar. Dit bedienpaneel ziet er hetzelfde uit, maar heeft in het midden een ingebouwde kaartlezer.

Bedienpaneel in de witte uitvoering

Het bedienpaneel is ook leverbaar in een witte uitvoering.

Detektor Optex FMX

Om een eventuele inbreker te kunnen detekteren, zullen er een aantal detektiepunten moeten worden aangebracht. Dit kan onder andere door passief infrarood detektoren. Deze detektoren zijn er in vele uitvoeringen. Wij hebben een keus gemaakt uit de beste detektoren van Optex met een stabiele werking en een fraai uiterlijk.

Detektor Optex MX-40

Indien een ruimte niet stabiel genoeg is voor een passief infra rood detektor, kan er worden gekozen voor een dubbeldetektor. Deze heeft twee opname elementen om ervoor te zorgen dat zelfs de moeilijkste ruimte is te detekteren. Een radar element meet de beweging en een passief infrarood element de warmte. Indien beide elementen beweging zien, wordt er een alarm doorgegeven.

Detektor PA 6812 voor plafond montage

Speciaal voor o.a. systeemplafonds zijn er detektoren leverbaar voor plafondmontage. Er is een type voor normale ruimtes, een type voor gangen of lange afstanden en een type voor 360 graden detektie.

Draadloze detektor 5888

Indien bekabeling geen optie is, kan er gebruikt worden gemaakt van draadloze detektoren. Op de UNii centrale worden de draadloze melders door middel van ontvanger-module in het systeem opgenomen, zodat er een grote controle is op de werking van de detektor en eventuele stoorbronnen. De levensduur van de batterijen bedraagt onder normale omstandigheden 2-3 jaar. Als er een storing is, of de batterijen raken op, zal het systeem op het bedienpaneel een melding geven.

Magneet contact voor inbouwmontage

Een andere wijze van detekteren is het plaatsen van magneetcontacten op deuren en ramen. Hiervoor zijn inbouwmagneetcontacten leverbaar, zodat de afwerking nagenoeg onzichtbaar is. Indien de contacten niet kunnen worden ingebouwd, zullen ze worden geplaatst in een opbouwbehuizing.

Brandmelder S30

Op het systeem kunnen ook brandmelders worden aangesloten. Zo bent U niet alleen tegen inbraak beveiligt, maar ook tegen brand. In geval van een brandalarm zullen de sirenes afgaan, zodat U tijdig wordt gewekt. Indien het systeem is aangesloten bij een alarmcentrale, zal deze een aparte brandmelding binnen krijgen, zodat zij de aktie kunnen nemen die is afgesproken. Ook op de app zal de melding worden weergegeven.

Kaartlezer UNii

Voor de bediening van het systeem kan ook gebruik worden gemaakt van elektronische passen. Deze kaarten (Tags) nemen de functie van de code over en kunnen eenvoudig aan de sleutelbos worden gehangen. Op deze wijze hoeft U geen code meer te onthouden, door het aanbieden van een geldige kaart zal het alarmsysteem in- of uitschakelen. Eventueel kan op het UNii systeem met extra kaartlezers in het pand ook de toegang regelen tot b.v. de computerruimte of Uw kantoren.

Flitser

Als uw alarm afgaat zal de flitser op de gevel aan voorbijgangers duidelijk maken dat er wat aan de hand is in Uw pand.

Binnensirene

Indien het beveiligingssysteem in alarm komt, zal de sirene afgaan. Hierdoor zal de inbreker weten dat hij weinig tijd heeft om nog ongezien het pand te verlaten.