Brandmeldsystemen

Brandmeldsystemen vereisen een speciale aandacht. Niet alleen Uw kostbare bezit, maar ook Uw persoonlijke veiligheid kan in gevaar komen door een brand. De brandmeldsystemen van NBA Beveiligingstechniek zijn doordacht opgebouwd voor een optimale werking. Of het nu gaat om een systeem op eigen initiatief of een door een eisende partij opgelegd pakket van eisen, wij kunnen het voor U regelen. Deskundig advies en vakkundige aanleg van het systeem staan garant voor een goede werking. Ook op het gebied van preventief onderhoud en maandelijkse OP-taken bieden wij onze diensten concurrerend aan.

Brandmeldcentrale

De brandmeldcentrale vormt de basis voor elk brandmeldsysteem. Uitvoerig getest en gecertificeerd volgens de strengste eisen. Van 1 tot 8 melderlussen kunnen worden aangesloten op de centrales van Notifier en NSC. De adresseerbare systemen zijn eenvoudig te bedienen en uiterst betrouwbaar. Voorzien van een duidelijk display voor het uitlezen van service- en brandmeldingen.

Optische brandmelder

Voor de detektie van rook wordt gebruik gemaakt van optische brandmelders. Deze detektor kan in de meeste ruimtes worden toegepast. Door het meten van rook in een ruimte wordt de brand gedetekteerd. Het voordeel is een snelle detektie, ook bij een beginnende brand.

Handmelder

Natuurlijk kan een brand ook door een persoon worden ontdekt. Om dan alarm te kunnen slaan zijn er handmelders. Deze worden vooral geplaatst bij brandhaspels en nooduitgangen, zodat men tijdens de vlucht op eenvoudige wijze de brand kan melden.

Slow-Whoop alarmgever

Om er voor te zorgen dat alle mensen in het pand worden gewaarschuwd, zijn er z.g. Slow-Whoop alarmgevers. Deze maken een herkenbaar alarmsignaal, zodat iedereen zich in veiligheid kan brengen.

Neven indicator

Nevenindicators worden geplaatst boven de toegangsdeur van een ruimte. Op deze manier kan er snel worden gezien of er in de ruimte een brandmelding is. Door het plaatsen van meerdere indicators kan een route worden gemaakt, welke de brandweer kan leiden naar de brandhaard.